Memphis is FC Barcelona-speler en tekent voor 'slechts' twee jaar

19 juni 2021, 18:53   Bijgewerkt: 19 juni 2021, 19:16

De kogel is definitief door de kerk: Memphis Depay vertrekt naar FC Barcelona. De aanvaller heeft een tweejarig contract getekend in Camp Nou. Hij komt transfervrij over van Olympique Lyon, waar zijn contract afliep. Eerder werd Georginio Wijnaldum nog voor de neus van Ronald Koeman weggekaapt, maar nu is het zeker dat hij na Frenkie de Jong nóg een landgenoot in de A-selectie krijgt.

Daarmee heeft voorzitter Joan Laporta zijn vierde zomeraanwinst binnengehaald. Eerder presenteerde hij Eric García, Sergio Agüero (beiden transfervrij) en Emerson al bij de Catalaanse grootmacht. Wijnaldum leek de vierde te worden, maar hij koos uiteindelijk na een transfersoap alsnog voor Paris Saint-Germain. Daarop deed FC Barcelona de aanvaller een betere aanbieiding, in de hoop Memphis in elk geval wel binnen te hengelen. Dat is gelukt, de medische keuring kwam zaterdag rond en de deal was officieel. 

Voor Memphis wordt het voorin wel dringen bij FC Barcelona, want met Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero en Philippe Coutinho is de concurrentie moordend. De verwachting is wel dat er nog enkele aanvallers zullen vertrekken in deze window bij de Catalanen. Voorzitter Laporta wil wel af van enkele hoge salarissen en zou de inkomende transfersommen goed kunnen gebruiken.

Memphis begon zijn carrière bij PSV, waarvoor hij meer dan 120 wedstrijden speelde. Na een mislukt avontuur in Engeland bij Manchester United kwam de aanvaller in de winter van 2017 bij Olympique Lyon terecht, waar hij uitgroeide tot de absolute sterspeler. In 184 wedstrijden was hij maar liefst 77 keer trefzeker. Zo komt hij dus met enige status binnen bij Barcelona, maar zal hij het opnieuw moeten laten zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen