Locadia heeft Stam niet overtuigd en keert snel terug bij Brighton

Locadia heeft Stam niet overtuigd en keert snel terug bij Brighton

19 juni 2021 – De periode van Jürgen Locadia bij FC Cincinnati lijkt spoedig ten einde gekomen. De ex-aanvaller van PSV werd door de club van trainer Jaap Stam gehuurd van Brighton & Hove Albion, maar de koopoptie wordt niet gelicht. Hij speelde 24 wedstrijden voor Cincinnati en was daarin driemaal trefzeker.

Directeur Gerard Nijkamp huurde de spits van Brighton met grote verwachtingen, maar de spits kon deze maar mondjesmaat waarmaken. In de huurovereenkomst was een optie tot koop bedongen, maar deze wordt dus niet gelicht. Dat houdt in dat Locadia per 1 juli weer terugkeert bij Brighton. Eerder werd Locadia al verhuurd aan Hoffenheim waar hij met vier doelpunten in elf wedstrijden wel kon overtuigen.

Tegenover de plaatselijke Amerikaanse media laat Nijkamp weten nog wel een kleine slag om de arm te houden. "Vorige week heb ik een gesprek gehad met Brighton. Daarin heb ik aangegeven dat we de optie niet gaan lichten. Alleen als er nog andere mogelijkheden zijn, dan is er nog een kans van hij bij ons blijft, maar waarschijnlijk zal dat een lastig verhaal worden."

Lees ook: Locadia geeft teken van leven en bezorgt Stam eerste zege

Locadia stroomde vanuit de jeugd van PSV door naar het eerste en kwam uiteindelijk tot 127 optredens voor de Eindhovense club. Als beweeglijke en scorende spits dwong hij een transfer naar Brighton & Hove Albion af. De Engelse club betaalde maar liefst zestien miljoen euro, maar Locadia kreeg het niet voor elkaar daar vaste basisspeler te worden.

gerelateerd