Gravenberch ambitieus: "Meer minuten maken"

Gravenberch ambitieus: "Meer minuten maken"

19 juni 2021 – Ryan Gravenberch geniet volop van zijn eerste eindtoernooi als speler van het Nederlands elftal. De negentienjarige middenvelder maakte tegen Oostenrijk (2-0) als invaller zijn debuut op het EK, maar daar neemt hij geen genoegen mee. Komende maandag hoopt hij vanaf het begin te mogen starten. "Maar ik heb nog niets gehoord."

Dat vertelde de middenvelder van Ajax op de dagelijkse persconferentie. "Dit is een mooi toernooi. Het is mooi om hier te zijn, ik heb echt niets te klagen", laat het Algemeen Dagblad optekenen. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin in de groep. Natuurlijk zijn we al drie weken bij elkaar, dat is lang, maar we houden het makkelijk vol. Of ik aanpassingstijd nodig heb gehad bij Oranje? Ik had al eerder bij Oranje gezeten, maar om eerlijk te zijn viel het allemaal best mee."

Hij moet voorlopig genoegen nemen met een plek op de reservebank. Bondscoach Frank de Boer geeft de voorkeur aan Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Marten de Roon. "Als speler wil je altijd spelen. Ik zou wel meer minuten moeten maken. Of ik dan hoop dat De Roon geel pakt? Nee, zo zie ik het niet, we zijn één team en hebben allemaal hetzelfde doel."

De negentienjarige middenvelder speelde tot dusverre al zes interlands namens het Nederlands elftal, waarin hij eenmaal trefzeker was. Tegen Georgië sloeg hij voor het eerst in zijn interlandloopbaan toe. Tegen Oostenrijk zorgde de middenvelder voor een opvallende primeur: het leeftijdsverschil tussen hem en doelman Maarten Stekelenburg bedroeg ruim negentien jaar, het grootste gat ooit op een EK.

gerelateerd