Perez eist meer van Memphis: "Hij heeft een groot circusgehalte"

19 juni 2021, 12:35

Memphis Depay is in de eerste twee speelronden van het Europees kampioenschap nog volop op zoek naar zijn vorm. De aanvaller was tegen Oostenrijk vanaf de strafschopstip weliswaar trefzeker, maar kan verder nog niet zijn stempel drukken op het spel van het Nederlands elftal. Dat ziet ook analyticus Kenneth Perez, die een tip heeft voor de aanvaller.

Perez ziet dat Memphis tot dusverre wisselvallig is. "Ik vond hem in de eerste helft tegen Oekraïne goed, voor de rest is het een beetje circus", aldus de Deen bij VI Live. "Memphis heeft gewoon een groot circusgehalte. Alles moet met een hakje of moet mooi zijn. Het is irritant als het mislukt, maar als het lukt staan de mensen op de banken. Het is alleen nog niet echt gelukt op dit toernooi."

Het spel van Memphis is veranderd ten opzichte van vroeger, ziet Perez. "Toen hij nog bij PSV speelde, voetbalde hij met heel veel diepte. Nu komt hij alleen nog maar in de bal. Ik verwacht veel meer vastigheid van een speler als hij. Als iets een paar keer niet lukt, moet je wat anders proberen. Niet elke bal die je krijgt hoeft een beslissende pass te worden."

Toch ziet ook Perez dat Oranje afhankelijk is van zijn de aanvaller, die waarschijnlijk naar FC Barcelona verkast. "Hij is de creatieve speler voorin bij Oranje. Hij is de blikvanger bij het Nederlands elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen