Thiago haat de VAR: ''Scheidsrechters moeten ook fouten maken"

19 juni 2021, 14:25

Thiago Alcántara heeft helemaal niets met de ontwikkelingen in het moderne voetbal. Sterker nog: hij haat het. De VAR, de fysiekere manier van voetballen en de vijf wissels: het kan hem allemaal gestolen worden.

Dat vertelt de Spaanse spelmaker in gesprek met L'Équipe. "Ik ben altijd tegen geweest en ik zou willen dat de VAR er niet meer was. De VAR neemt de essentie van het spel weg. De sluwheid en kattenkwaad van spelers horen bij het voetbal. Zolang je er niemand mee kwetst natuurlijk. Als we voetballen, maken we fouten. Scheidsrechters moeten ook fouten maken, want zij zijn ook mensen. Net als wij. Zonder de sluwheid van sommige spelers zouden veel legendarische acties in de geschiedenis van het voetbal nooit hebben bestaan."

Thiago ziet ook dat de manier van voetballen veranderd is de afgelopen jaren. De klassieke nummer tien is zo goed als uitgestorven bij de Europese topclubs. ''We hebben nu centrale verdedigers die niet bang zijn om tegenover technische spelers te staan. Ik vind het belangrijk om de schoonheid en de technische spelers binnen het voetbal te behouden. Die worden steeds zeldzamer", aldus de middenvelder van Liverpool, die ook hoopt dat de regel van vijf wissels snel weer teruggedraaid wordt. 

"Die verandering was belangrijk vanwege het coronavirus, maar ik heb de voorkeur voor hoe het vroeger was. Spelers die vroeger wat verlegen waren, durven zich nu te laten zien zonder publiek. Dat verandert het spel. De vijf wissels zorgen er bovendien voor dat teams nooit meer moe zijn waardoor verdedigende teams tot de 93ste minuut kunnen blijven verdedigen. Ik ben wat dat betreft vrij klassiek", besluit de international van Spanje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen