Witsel kiest tussen Lukaku en Haaland: "Dat is ongelooflijk"

19 juni 2021, 10:29

Axel Witsel speelt bij België met Romelu Lukaku samen en bij Borussia Dortmund met Erling Haaland. Beide spitsen beleefden een ongekend successeizoen. Zijn collega-international is momenteel wel iets verder, stelt de middenvelder.

''Haaland doet me wel denken aan Romelu, maar dan wel de Romelu van vijf of zes jaar geleden. Lukaku heeft nu alles in huis om de spits te zijn die hij nu is. Hij heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet op het gebied van balcontroles en de manier waarop hij zijn lichaam gebruikt. Hij is al enkele jaren wereldtop", wordt de speler van Borussia Dortmund geciteerd door Voetbal International.

Het betekent overigens niet dat Witsel niet lovend is over Haaland. "Wat hij op zijn leeftijd al doet, is ongelooflijk. Maar hij heeft nog genoeg verbeterpuntjes. Hoe hij zijn lichaam gebruikt, zijn aannames... De bal even bij je houden en terugspelen op je teamgenoten. Dat zijn dingen die Lukaku nu op en top beheerst. Als Haaland daarin ook nog kan verbeteren, is hij over twee jaar ook een van de beste spitsen ter wereld."

Lukaku was in zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap meteen tweemaal trefzeker tegen Rusland. Dat duel werd met 3-0 gewonnen. Ook het tweede duel werd gewonnen, Denemarken werd met 2-1 verslagen. Haaland is met Noorwegen niet aanwezig op het eindtoernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen