Rouleren of niet? Oranje-basisklanten hopen 'gewoon' te spelen

19 juni 2021, 10:03

Voor het Nederlands elftal staat er in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië niets meer op het spel. De ploeg van bondscoach Frank de Boer plaatste zich al voor de volgende ronde en weet bovendien dat het als groepswinnaar de poulefase afsluit. Het ligt voor de hand om enkele spelers rust te geven, maar daar hopen de basisklanten niet op.

Matthijs de Ligt geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan op een basisplaats te hopen. "Ik wil graag spelen, ja. Ik word scherper als ik veel wedstrijden speel." De Ligt begon geblesseerd aan het toernooi. De verdediger van Juventus kampte met liesklachten, maar maakte tegen Oostenrijk de negentig minuten vol. Wel kreeg hij de laatste minuten van de wedstrijd last van kramp.

Daley Blind en Marten de Roon hopen eveneens 'gewoon' te gaan spelen. De Roon blikte met assistent Ruud van Nistelrooy terug op de eindtoernooien in 2006 en 2008. "Toen overleefden ze ook eenvoudig de groepsfase en gingen ze wisselen, maar daarna lagen ze er snel uit." Toch zou De Roon het begrijpen als de bondscoach wisselt. "Het belangrijkste is dat de inzet hetzelfde blijft. Met dezelfde spelers kun je er wel voor proberen te zorgen dat het systeem nog beter wordt uitgevoerd, maar je kunt er ook voor kiezen om de reserves te laten wennen."

Daley Blind werd de afgelopen twee groepsduels naar de kant gehaald om rust te krijgen. De verdediger van Ajax keerde kort voor de start van het EK terug van een enkelblessure. De afgelopen interlands was Nathan Aké steeds zijn vervanger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen