De Kromme steunt Koeman: "Hij moet gewoon zijn mening geven"

18 juni 2021, 23:22   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 23:27

Willem van Hanegem kan zich niet vinden in de kritiek op ex-bondscoach Ronald Koeman. De trainer van FC Barcelona liet zich eerder deze week kritisch uit voor Oranje en dat viel lang niet bij iedereen goed. Van Hanegem vindt echter dat Koeman gewoon zijn mening moet kunnen geven.

"Hij is ook de trainer geweest van het Nederlands elftal", vertelt De Kromme in gesprek met Hans Kraaij Junior van ESPN. "Zou hij dan niet mogen zeggen dat hij het niet goed vond als dat gevraagd wordt? De mensen gaan lopen zaniken en roepen hoe hij dat nou kan zeggen. Hij gaat dat niet zeggen omdat hij dat leuk vindt. Dit is gewoon zijn mening."

Van Hanegem vindt het juist goed dat Koeman niet met de meute meegaat. "Als hij zegt dat het hem meeviel, dat vindt iedereen al. Er zijn altijd een heleboel van die slijmers op televisie die het allemaal weer geweldig vinden. Dan ga je de verkeerde kant op. Koeman moet gewoon zijn eigen mening geven", besluit de zichtbaar geïrriteerde Zeeuw.

Koeman onthulde deze week een standbeeld van zijn vader bij het stadion van FC Groningen. Daar werd hij door het Algemeen Dagblad gevraagd naar Oranje. "Men vond het heel goed, en dat verbaast me. Het is 'maar' 3-2 en Oekraïne is niet een land dat ver gaat komen. Nederland kan wel ver komen, maar dan zullen er absoluut dingen beter moeten. Ik heb Frankrijk-Duitsland gezien, en dat is wel een paar niveautjes hoger."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen