Sparta
0 – 0
FC Groningen

Heracles Almelo pikt talentvolle Roosken op bij TOP Oss

Heracles Almelo pikt talentvolle Roosken op bij TOP Oss

18 juni 2021 – Ruben Roosken speelt komend seizoen in het shirt van Heracles Almelo. De linksback (20) komt over van TOP Oss, waar hij afgelopen voetbaljaar een vaste waarde was in de Keuken Kampioen Divisie. Roosken tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een extra jaar.

"Het is mooi dat ik mezelf Heraclied mag noemen. De stap naar deze club komt na een jaar hard werken bij TOP Oss. Dat is beloond, nu wil ik hier verdere stappen maken", aldus Roosken op de website van Heracles Almelo. "We waren op zoek naar een jonge linksback die bij ons kan doorgroeien. Die hebben we in Ruben gevonden. Hij is een type speler dat past bij het spel dat we willen spelen met aanvallende backs", voegde technisch directeur Tim Gilissen toe.

Roosken komt uit de jeugdopleiding van FC Emmen en debuteerde in 2019 in de hoofdmacht van de Emmenaren. Een echte doorbraak bij de ploeg van trainer Dick Lukkien bleef uit en daarom koos de linkspoot voor een nieuwe uitdaging in de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek een uitstekende zet, aangezien hij tijdens seizoen 2020/21 liefst dertig keer in actie kwam namens TOP Oss. Met de Brabanders eindigde Roosken op de tiende plaats.

TOP ontvangt een niet genoemde transfersom voor Roosken, die in het Frans Heesen Stadion een contract had tot medio 2022. "Dit is een geweldige promotie voor Ruben en daarmee ook een geweldig rapportcijfer voor TOP Oss", laat directeur Peter Bijvelds weten op de website van TOP. "Het is wederom een bewijs dat wij een uitstekend podium bieden voor spelers die willen investeren in zichzelf en de club."

gerelateerd