Amateurs kunnen snel weer wedstrijden spelen (met publiek)

18 juni 2021, 20:04   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 20:36

Het kabinet heeft vrijdagavond een hele rits aan nieuwe versoepelingen aangekondigd. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong hadden ook goed nieuws voor het amateurvoetbal. Vanaf zaterdag 26 juni mogen amateurvoetballers weer wedstrijden spelen. Publiek is dan ook welkom, al moeten toeschouwers wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.

De afgelopen periode waren al meerdere maatregelen verruimd. Zo mogen amateurvoetballers sinds 5 juni weer zonder beperkingen trainen. De jeugd kan sinds begin deze maand wedstrijden in competitieverband spelen. Voor de volwassenen is dat binnenkort ook weer mogelijk; ruim op tijd voor de start van het nieuwe seizoen.

Ook is er goed nieuws voor de niet-sportende voetballiefhebber. Vanaf eind deze maand zijn namelijk grote tv-schermen toegestaan tijdens het EK. Het betekent dat horeca de achtste finale die het Nederlands elftal op zondag 27 juni in Boedapest speelt mag uitzenden. Oranje neemt het dan op tegen de nummer drie van Groep D, E of F.

Alle deuren gaan vanaf volgende week zaterdag weer open, zo vertelde Rutte tijdens zijn persconferentie. "Alles wat op anderhalve meter kan, mag dan weer. Samen voetbal kijken of afspreken in het park. De stadions kunnen zodoendee, zoals al was aangekondigd, de poorten ook weer openen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen