KNVB hoopt op duizenden fans bij achtste finale in Boedapest

18 juni 2021, 19:38

Het lijkt erop dat het Nederlands elftal ook in Boedapest wordt gesteund door duizenden supporters. De KNVB verwacht dat er volgende week 5000 à 10.000 supporters naar Hongarije af kunnen reizen voor de achtste finale van het EK. Ook wordt er nagedacht over een speciale fanzone in de stad, meldt de NOS.

Oranje plaatste zich donderdagavond als groepswinnaar voor de achtste finales en werkt die wedstrijd volgende maandag af in Boedapest. Daar geldt geen limiet aan het aantal fans in de Puskás Aréna, waar dus ruim 67.000 toeschouwers plaats kunnen nemen. Ook op Hongaarse bodem gelden echter meerdere corona-maatregelen.

De fans moeten als vanzelfsprekend in het bezit zijn van een kaartje. Daarnaast moeten ze een negatieve PCR-test laten zien, bewijzen dat ze volledig zijn ingeënt of aantonen dat ze in de afgelopen drie maanden corona hebben gehad. De tegenstander van Oranje in de achtste finale is overigens nog niet bekend.

Inmiddels heeft de voetbalbond de gesprekken met de Hongaarse autoriteiten geopend over het opzetten van een fanzone. Daar kunnen de fans van Oranje zich verzamelen om gezamenlijk de tocht naar het stadion te maken. Het is dus nog de vraag of dat feest doorgaat. Oranje speelt aanstaande maandag eerste nog de derde groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen