Brandts zag uitstekende Frenkie de Jong: "Dat had Johan ook"

18 juni 2021, 19:13

Ernie Brandts is zeer te spreken over het spel van Frenkie de Jong. De middenvelder van Oranje maakte donderdagavond een uitstekende indruk tegen Oostenrijk. Brandts, die zelf 28 interlands speelde voor het Nederlands elftal, ziet overeenkomsten tussen De Jong en niemand minder dan Johan Cruijff.

"Johan Cruijff was natuurlijk nog een stuk beter dan Frenkie", begint Brandts zijn beoordeling in De Telegraaf. "Maar wat ik wel mooi vind aan Frenkie is dat hij zo'n zelfde versnelling heeft als Johan had. Die kon vroeger een beetje half wandelend met de bal wijzen wat er moest gebeuren en dan zette hij opeens aan. Dan was hij weg. Frenkie draait ook zo mooi van zijn tegenstanders weg en versnelt."

"Het is alleen jammer dat hij wat minder scoort. Maar verder heeft hij alle ingrediënten voor een topspeler en weet iedereen in Oranje dat ze hem altijd kunnen aanspelen", aldus Brandts, die ook lovend spreekt over de trefzekere Denzel Dumfries. "Ongelooflijk, wat een winnaar is deze man. Het hele elftal wordt door hem geïnspireerd. Wij hadden dat vroeger met Johan Neeskens. Nu denken deze spelers ook: potver, we moeten mee in die stijl van Dumfries."

De oud-international zag tegen Oostenrijk een zwakke voorhoede met Memphis Depay en Wout Weghorst. Als het aan Brandts ligt, zit de spits van VfL Wolfsburg vanaf nu op de bank. "Zelf zou ik met Donyell Malen zijn gestart, je zag ook wat er gebeurde toen die erin kwam. Meteen snelheid. Als Nederland verder in het toernooi Duitsland of Frankrijk tegenkomt, komt Wout tekort en zou ik hem voor het laatste half uur gebruiken als je iets moet forceren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen