Zaakwaarnemer Wijnaldum: "PSG liet merken hem graag te willen"

Zaakwaarnemer Wijnaldum: "PSG liet merken hem graag te willen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 juni 2021 – Georginio Wijnaldum maakt deze zomer de stap van Liverpool naar Paris Saint-Germain. De middenvelder leek lange tijd op weg naar FC Barcelona, maar koos toch voor een avontuur in Frankrijk. Ook vanuit de Bundesliga en Serie A was er interesse, zo liet zaakwaarnemer Humphry Nijman weten in gesprek met transferspecialist Fabrizio Romano.

"Zijn contract liep af en deze zomer was hij transfervrij", aldus Nijman in de Here We Go-podcast. "In januari toonde Internazionale al interesse. Zij hebben een aanbieding gedaan, maar er waren problemen met het geld vanuit China. De club bleek niet bij machte om te voldoen aan de aanbieding. Daarna ben ik ook gebeld door Juventus en werd het eerste contact gelegd met Paris Saint-Germain. Op het laatste moment meldde ook Bayern München zich. Dat was erg leuk voor Georginio."

Toch leek Wijnaldum lang op weg naar Barcelona, dat uiteindelijk met lege handen achter bleef. "We wisten ook dat Ronald Koeman hem graag naar Barcelona wilde halen. Ze hebben succesvol samengewerkt bij Oranje. We hebben met Barcelona gesproken en dat zag er goed uit. In de tussentijd liet PSG weten dat hun interesse ook serieus was. Beide clubs hebben een bod op tafel gelegd en dan moet je een beslissing nemen. Natuurlijk zijn het allebei geweldige opties, maar de keuze is gevallen op PSG."

"Georginio heeft met Mauricio Pochettino gesproken over zijn rol in het team", vervolgde Nijman, die toegeeft dat de aanwezigheid van de Argentijnse trainer van doorslaggegevend belang was in de keuze van zijn speler. "Vijf jaar geleden wilde hij hem ook al naar Tottenham Hotspur halen, maar werd het Liverpool. PSG heeft laten merken dat ze Georginio graag wilde hebben. Dat heeft hem doen besluiten om naar Parijs te gaan."

Wijnaldum (30) begint bij PSG aan zijn vijfde avontuur binnen het profvoetbal. Na Feyenoord, PSV en Newcastle United kende hij volgens zijn belangenbehartiger een mooie tijd in Liverpool. "Hij heeft een geweldige tijd gehad bij Liverpool. Dat begon al toen we vijf jaar geleden een bezoekje bracht aan het huis van Jürgen Klopp. Daar werd het plan gemaakt om landskampioen te worden en de Champions League te winnen. Dat doel is bereikt en dat is geweldig voor de fans, manager en spelers."

Reacties

gerelateerd