Eerste EK-doelpunt is meteen goud waard voor stug Zweden

18 juni 2021, 17:07   Bijgewerkt: 18 juni 2021, 17:19

Zweden heeft in een weinig enerverend duel Slowakije met 1-0 verslagen. Emil Forsberg maakte een kwartier voor tijd vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd. Er is een reële kans dat Oranje tegen één van deze ploegen zal spelen in de achtste finale en op basis van deze wedstrijd hoeven we daar niet over te klagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Slowakije bovenaan in Groep E na de verrassende 2-1 overwinning op Polen. Ook voor Zweden begon het toernooi positief met een zwaarbevochten punt tegen Spanje (0-0). Beide ploegen gingen dus vol vertrouwen deze wedstrijd in en konden met een overwinning een plekje in de volgende ronde zo goed als veilig stellen. Met de huidige standen zou de verliezer van deze wedstrijd als een van de 'beste nummers drie' zomaar eens de tegenstander van Oranje kunnen worden in de achtste finale, nadat het Nederlands elftal donderdagavond de groepswinst veilig stelde.

De tweede helft kon daardoor alleen maar leuker worden dan de eerste. Toch was het spelbeeld ook in de eerste fase hiervan meer van hetzelfde. In een klein uur schoot Zweden in totaal één keer op doel, Slowakije geen enkele keer. Na een uur voetballen begon de teller eindelijk te lopen, met grote kopkansen voor Mikael Lustig, Marcus Danielson en Alexander Isak. Zweden zette de Slowaken steeds meer onder druk, wat een kwartier voor tijd resulteerde in een strafschop. Isak zette invaller Robin Quaison voor keeper Martin Dubravka, die te laat kwam en de aanvaller vloerde. Forsberg faalde oog in oog met de keeper niet, waardoor Zweden eindelijk die 1-0 voorsprong had.

Zweden hield de voorspsrong eenvoudig vaast en sleepte daarmee een cruciale overwinning binnen. Hierdoor zijn de Zweden zo goed zeker geplaatst voor de achtste finales. Zweden heeft nu vier punten uit twee wedstrijden en gaat momenteel aan kop in de poule. Mocht Spanje het groepshoofd worden in deze poule, dan zou het zomaar kunnen dat Oranje in de volgende ronde Zweden of Slowakije treft.

Man of the Match: Emil Forsberg

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen