Waarom Nederland moet oppassen voor underdog Noord-Macedonië

Waarom Nederland moet oppassen voor underdog Noord-Macedonië

20 juni 2021 – Noord-Macedonië, de laatste groepstegenstander van Oranje, is de grote onbekende in poule C. Het land nam nooit eerder deel aan een eindtoernooi en heeft weinig grote namen in de selectie. Toch zijn er wel degelijk een paar redenen waarom Nederland op zijn hoede moet zijn voor de op papier zwakkere tegenstander. Samen met bookmaker TOTO blikt FCUpdate.nl vooruit op de laatste groepswedstrijd! 

Opmerkelijk veel vertrouwen
"Er is absoluut geen reden om bang te zijn voor een van de drie landen, zelfs niet voor Nederland", zei de Noord-Macedonische journalist Aleksandar Zlateski eerder in gesprek met deze website. Het land ging met enorm veel vertrouwen het toernooi in. Als de grote underdog heeft het immers niets te verliezen en kan het vrijuit spelen. Kan dat leiden tot een stunt tegen Oranje? Denk jij de uitslag van Noord-Macedonië - Nederland te kunnen voorspellen maar heb je nog geen TOTO-account? Maak deze dan hier aan en maak dit EK kans op het unieke TOTO-trainingspak en een Free Bet t.w.v. €50!

Bizarre zege op Duitsland
Op 31 maart 2021 was Duitsland het lachertje van de voetbalwereld, nadat de ploeg pijnlijk onderuit ging in eigen huis tegen het onbekende Noord-Macedonië. Waar Europa het vooral zag als een stunt, vond het land van routinier Goran Pandev het zelf vooral een waarschuwing aan de rest van Europa: dit zou hún EK kunnen worden. Hiermee had Noord-Macedonië bewezen dat ook de grootste voetballanden niet veilig zijn tegen het kleine Balkanland. Zet in en win tot tien keer (!) je inzet als Noord-Macedonië wint

EK-debuut
Het EK-debuut van Noord-Macedonië werd geen succes: het land verloor in Boekarest met 3-1 van Oostenrijk. Toch duurde het tot laat in de wedstrijd voor de op voorhand duidelijke favoriet Noord-Macedonië over de knie kreeg. De debutant toonde zich een stugge tegenstander en wist ook een aantal kansen te creëren, waarvan een tot een doelpunt leidde. De wedstrijd duurde net te lang om er een gelijkspel uit te slepen, maar Nederland is gewaarschuwd. Tegen Oostenrijk was het eveneens een taaie ploeg. Speelt Oranje wél gelijk tegen Noord-Macedonië? Zet in en win bijna zes keer je inzet terug!

Goran Pandev
Ging het de afgelopen weken over Noord-Macedonië, dan ging het veelal over Goran Pandev. De voormalig spits van onder meer Inter, Lazio en Napoli heeft er al een volledige voetbalcarrière op zitten, maar geldt op 37-jarige leeftijd nog altijd als de grote man bij zijn land. Dat uitgerekend hij het eerste EK-doelpunt ooit van het land voor zijn rekening nam, was dan ook geen verrassing. Wat kan hij tegen Oranje uitrichten? Als hij één of meerdere keren op doel schiet, heb je al een enorme winst op je inzet! 

Eerdere ontmoetingen
Ook Nederland zelf heeft al eens ervaren wat een vervelende tegenstander Noord-Macedonië kan zijn. In 2004 en 2005 trof Oranje het land twee keer eerder tijdens de kwalificatie voor het WK van 2006. Twee keer wist de ploeg niet te winnen: in Noord-Macedonië speelde het met 2-2 gelijk en ook in eigen huis bleef het steken op een remise (0-0). In 2008 en 2009 versloeg Oranje het land wel twee keer: met 1-2 en met 4-0. Hoe ziet de onderlinge balans er na deze eerste EK-ontmoeting tussen Oranje en Noord-Macedonië uit? Ook op een overwinning van Oranje kun je een hele aardige winst maken

Speel bewust, 18+!

gerelateerd