Ajax greep in verleden naast Modric door frauduleuze transfer

18 juni 2021, 09:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In 2018 legde Luka Modric beslag op de Ballon d'Or, waardoor hij zich op dat moment de beste voetballer van de wereld mocht noemen. Hij won de Champions League met Real Madrid en haalde de finale van het WK met Kroatië. Het had echter weinig gescheeld of Modric was bij Ajax te bewonderen geweest, maar door 'andere machten' greep Ajax naast de Kroaat.

Toentertijd volgde het scoutingsapparaat van Ajax Modric op de voet. In de voorronde van de UEFA Cup speelde Ajax tegen Dinamo Zagreb, de toenmalige club van Modric. Tegenover de NOS vertelt Henk ten Cate dat de middenvelder er toen al met kop en schouder bovenuit stak. "Volgens mij wonnen we de uitwedstrijd met 1-0, maar Modric speelde ons helemaal ondersteboven. Na die wedstrijd ben ik naar Modric toegegaan. Hij zei niets en lachte een beetje toen ik zei dat hij voor ons moest komen spelen."

Ajax verloor de tweede wedstrijd onder meer door een doelpunt van Modric. De Amsterdammers wilden hem graag inlijven, maar er waren inmiddels meer kapers op de kust. Ten Cate zegt dat Ajax er op dat moment heel dicht bij was. "En hij wilde ook graag naar Ajax." De toenmalig technisch directeur van Ajax Marin van Geel beaamt dat: "Ik kan me herinneren dat we ooit dicht bij die transfer zijn geweest."

Toch vertrok de middenvelder naar Tottenham Hotspur en Van Geel wil niet al te veel kwijt over wat daar aan de hand was. "Er speelden andere machten daar. Ik denk dat anderen bepaalden waar Modric naartoe ging. En dat had met geld te maken, honderd procent."

Op dat moment was Zdravko Mamic voorzitter van Dinamo Zagreb en later werd hij veroordeeld voor het plegen van fraude. Zo werd op 6 juni 2018 bekend dat de transfer van Modric naar Tottenham Hotspur frauduleus was verlopen en daarvoor werd Mamic opgepakt. Ook de transfer van Dejan Lovren naar Olympique Lyonnais was niet volgens de regeltjes. Zo lijkt Ajax destijds behoorlijk te zijn benadeeld door preses van Dinamo Zagreb.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen