De Boer denkt na groepswinst aan 4-3-3 in laatste duel

De Boer denkt na groepswinst aan 4-3-3 in laatste duel

18 juni 2021 – Oranje heeft zich donderdagavond geplaatst voor de achtste finale van het EK en daarom staat er in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië weinig meer op het spel. Voor Frank de Boer zou dat reden kunnen zijn om een aantal andere spelers aan het werk te zetten. De bondscoach overweegt zelfs om in die wedstrijd weer terug te schakelen naar 4-3-3.

Dat liet hij doorschemeren op de persconferentie na de wedstrijd. "We moeten goed overleggen met de performance coach en de spelers zelf, om te bepalen wat het beste is voor de aankomende wedstrijd", citeerde NU.nl. "Willen we de jongens in hun ritme houden, waardoor je ook de 5-3-2 nog kan verfijnen, of zal je een gedeelte rust moeten geven? Dat gaan we tegen elkaar afwegen."

"Ik heb er zeker aan gedacht om drie aanvallers op te stellen tegen Noord-Macedonië", vervolgde hij. "Het enige nadeel is dat zij de laatste tijd telkens met vijf man achterop spelen. Ik snap wel dat je denkt: ja, maar wij zijn Nederland en zij zijn Noord-Macedonië. Maar je wil ook met een goed gevoel naar de achtste finales toeleven."

Een definitieve keuze is dus nog niet gemaakt, al heeft De Boer zelf wel een beetje een idee hoe hij wil spelen. "Ik heb persoonlijk in mijn hoofd zitten om het tegen Noord-Macedonië hetzelfde te doen als tegen Oekraïne en Oostenrijk, maar dan bijvoorbeeld met één buitenspeler. Eigenlijk zoals Italië het doet." 

Lees ook: Tevreden De Boer denkt aan het sparen van Oranje-spelers

gerelateerd