Blind baalde van zijn wissel na zakelijke zege Oranje

Blind baalde van zijn wissel na zakelijke zege Oranje

17 juni 2021 – Door zakelijk spel heeft Oranje donderdagavond de tweede EK-overwinning geboekt en zich daarmee als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale. Dat was de conclusie van Daley Blind na afloop van de wedstrijd. De verdediger was na de 2-0 overwinning op Oostenrijk zeer tevreden over hoe het Nederlands elftal voor de dag kwam. 

"We hebben vandaag heel zakelijk gespeeld, redelijk goed op de counter", begon Blind zijn analyse in gesprek met de NOS. "Aan de bal kon het wel beter, maar als ik zie hoe weinig we weggeven, ondanks dat we misschien wat minder de bal hebben... Als je met 2-0 wint en eerste wordt in de groep, maakt dat mij niet zoveel uit", zei de tevreden centrumverdediger. 

Blind zag hoe het plan om druk te zetten goed uitpakte voor Oranje. "We veroverden veel ballen door het spel een kant op te duwen en de bal op het middenveld te winnen, waardoor we direct gevaarlijk konden worden. Er waren ook momenten waarop we teruggedrongen werden. Toen hebben we heel compact gespeeld en weinig weggegeven."

Dat het Nederlands elftal niet voortdurend aan de bal was, was volgens Blind geen probleem. Hij wees op de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland (1-0) twee dagen eerder. "Ik denk niet dat Frankrijk er wakker van ligt dat Duitsland meer de bal heeft gehad. Het gaat uiteindelijk om het resultaat, en dat hebben we vandaag gewoon behaald."

Voor Blind zat de wedstrijd er na 64 minuten op, al leek hij daar zelf wat verbaasd over. "Ik had graag wat langer willen spelen, ik had helemaal niet op het bord gelet." Dat wilde hij echter niet groter maken dan het is. "De trainer hoeft dat niet uit te leggen. Op het moment zelf wil je zo lang mogelijk op het veld blijven staan en ben je even teleurgesteld, maar ik snap waarop hij het doet."

gerelateerd