'Transfervrije Van Ginkel gaat voor vijfde periode bij PSV'

'Transfervrije Van Ginkel gaat voor vijfde periode bij PSV'

17 juni 2021 – Marco van Ginkel is voor de vijfde keer PSV'er. De middenvelder heeft met de club een akkoord bereikt over een meerjarig contract. Afgelopen seizoen werd hij door de Eindhovenaren al gehuurd van Chelsea, maar nu maakt hij definitief de overstap naar het Philips Stadion.

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. PSV kan Van Ginkel transfervrij vastleggen en hoeft dus geen afkoopsom te betalen, omdat Chelsea zijn contract niet verlengde. Trainer Roger Schmidt liet zich eerder al positief uit over de middenvelder en het was ook geen geheim dat de club met hem verder wilde. Dat er een akkoord is, komt dan ook niet als een verrassing. Het is niet duidelijk voor hoeveel jaar Van Ginkel gaat tekenen, maar het gaat wel om een meerjarige verbintenis. De speler is al medisch gekeurd en wordt snel gepresenteerd.

Het is voor het eerst dat PSV Van Ginkel contracteert, maar hij droeg al wel vier periodes het rood en wit. De club huurde hem de afgelopen seizoenen namelijk meerdere keren van Chelsea en met succes: hij werd in Eindhoven twee keer kampioen van Nederland. Van Ginkel is de vierde zomerversterking van PSV. Eerder legde de club al keeper Joël Drommel en verdedigers André Ramalho en Phillipp Mwene vast.

gerelateerd