Lof voor De Jong: "Die Oostenrijker is nog duizelig"

17 juni 2021, 22:07

Nederland maakt in de eerste helft tegen Oostenrijk een aanzienlijk betere indruk dan in de openingswedstrijd tegen Oekraïne. Dat zagen ook analisten Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. "Verdedigend geef je niks weg - dat was in andere wedstrijden wel anders - je creëert kansen en je bent dominant", somde laatstgenoemde in de rust op. 

In de studio van de NOS sprak Van Hooijdonk zeer lovend over het centrale trio achterin. "Die drie, Blind, De Vrij en De Ligt, zijn ijzersterk. De keren dat Oostenrijk gevaarlijk dreigde te worden, dan waren deze drie er wel om het te regelen. Blind voegt met zijn intelligentie zoveel toe. Van zijn linkerbeen weten we het, maar ook met rechts speelt hij dwars door de linies heen."

Rafael van der Vaart noemde een andere blikvanger: Frenkie de Jong. Hij liet daarbij onder meer beelden zien waarin de middenvelder in één beweging vijf Oostenrijkers voorbij dribbelde. "Iedereen weet het, maar hij draait zo makkelijk weg. Ook verdedigend is hij sterk, hij kan eigenlijk alles. Hij heeft rust aan de bal, geeft 'm aan de goede kleur en de tegenstander krijgt hem niet van de bal af." Hij haalde een fragment aan waarbij De Jong van zijn tegenstander draaide. "Die Oostenrijker is nog duizelig."

Wel voegde Van der Vaart een punt van kritiek toe aan zijn lofzang voor Oranje. "Het was wel echt tot aan de zestienmeter. Ze kregen een penalty waardoor ze makkelijker gingen voetballen, maar echt veel kansen waren er niet. Dat was wel een beetje teleurstellend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen