EK-directeur over toeschouwers en rol UEFA in Eriksen-incident

17 juni 2021, 21:36

Het EK is inmiddels precies een week onderweg. Voor de UEFA was dat de aanleiding voor een interview met toernooidirecteur Martin Kallen. Op de website van de bond blikte hij terug op de afgelopen wedstrijden, de aanwezigheid van toeschouwers en het incident met Christian Eriksen.

"Over het geheel zijn we erg tevreden met de organisatie", werd Kallen geciteerd. "In alle elf de stadions verloopt alles goed; organisatorisch zijn er niet veel problemen. Wat het voetbal betreft, denk ik dat we al erg goede wedstrijden hebben gezien."

Die wedstrijden werden bovendien in de stadions live gezien door vele toeschouwers. "We zijn erg blij dat ze weer terug zijn. Het maakt een enorm verschil of er toeschouwers in het stadion zitten. We hebben gezien dat dat een totaal andere sfeer geeft, zeker bij de wedstrijd in Boedapest (Hongarije tegen Portugal, waar het stadion voor honderd procent vol zat, red.)."

Eriksen

Ook het incident met Christian Eriksen kon niet onbesproken blijven. "We zijn erg blij dat het beter gaat en dat hij stappen maakt", stelde Kallen om te beginnen. "Vanuit onze kant denken we dat we de zaak goed aangepakt hebben. Er zijn verschillende opties besproken. De teams hebben in samenspraak met de scheidsrechter besloten dat de beste optie was om de wedstrijd die avond uit te spelen." Eerder was er juist veel kritiek op de rol van de UEFA, omdat er druk zou zijn uitgeoefend op de Denen om het duel uit te spelen. 

Lees ook: Boze Laudrup komt met vlammend betoog tegen UEFA

Lees ook: Statement UEFA: doorspelen voor Denen was de 'juiste beslissing'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen