Rake pingel Memphis bijzonder, Oranje-zege 'gegarandeerd'

17 juni 2021, 21:34   Bijgewerkt: 17 juni 2021, 22:10

Memphis Depay heeft Nederland donderdagavond al vroeg op voorsprong gezet tegen Oostenrijk. Dat deed de aanvaller vanaf de strafschopstip. Dat is bijzonder dit toernooi, want de meeste penalty's gingen tot dusver mis: alleen Cristiano Ronaldo had vanaf elf meter raak geschoten. 

In de eerste speelronde en de tweede speelronde tot dusver werden er zes strafschoppen gegeven dit Europees kampioenschap, maar dat leverde slechts twee doelpunten op. De andere vier penalty's werden allemaal tegen gehouden of zelfs naast schoten. Alleen Cristiano Ronaldo was tot vandaag (donderdag) succesvol vanaf de stip: bij de wedstrijd tussen Oekraïne en Noord-Macedonië werd zelfs tweemaal vanaf elf meter gemist. Memphis faalde echter niet en schoot de bal rustig in de linker onderhoek. 

Memphis miste tot dusver slechts eenmaal in zijn loopbaan als international een strafschop, maar dat was wel de voorlaatste die hij nam. Tegen Turkije (4-2 nederlaag) kreeg hij de bal niet langs keeper Ugurcan Cakir, die de bal stopte. De laatste tegen Georgië in de oefenwedstrijd was wel raak, verder schoot hij ook succesvol binnen tegen Polen (1-2 winst), Wit-Rusland (4-0 winst) en Frankrijk (2-0 winst). Als Memphis vanaf elf meter scoort, wint Oranje dus altijd! 

Gareth Bale (over) en Pierre-Emile Højbjerg (gestopt) misten eerder al dit toernooi. Vandaag kwamen daar in de wedstrijd tussen Oekraïne en Noord-Macedonië nog twee missers bij. Beide landen wisten niet te profiteren via Ruslan Malinovskiy en Ezgjan Alioski, die nog wel via de rebound het net wist te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen