De Boer: "Passeren Timber was niet direct een abc'tje"

17 juni 2021, 20:56

Frank de Boer moest in aanloop naar de wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk puzzelen met zijn opstelling. Zo moest hij een plekje inruimen voor de terugkerende Matthijs de Ligt, terwijl zijn defensie eigenlijk goed stond. Uiteindelijk werd Jurriën Timber kind van de rekening, al was dat voor De Boer geen gemakkelijke beslissing.

"Dat was niet direct een abc'tje, omdat Timber het fantastisch gedaan heeft", zei De Boer tegenover de NOS over het passeren van de verdediger. "Je kijkt naar wat je nodig hebt. Met De Ligt in het centrum en De Vrij aan de rechterkant heb je kopkracht en snelheid achterin. Ik heb uiteindelijk gekozen voor die combinatie", vertelde De Boer, die erkende dat dit ook de achterhoede was die hij voorafgaand aan het toernooi in zijn hoofd had. "In eerste instantie was dit wel mijn ideale plaatje."

Lees ook: Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk!

De Boer moest daarnaast ook de keuze maken welke twee spelers hij op de tribune hield. Door de terugkeer van Matthijs de Ligt én Quincy Promes - laatstgenoemde begint op de bank - moest hij Teun Koopmeiners en Cody Gakpo teleurstellen. Een makkelijke boodschap was dat echter niet. "Als iemand een slecht signaal afgeeft heb je reden om hem op de tribune te zetten, maar dat heb ik eigenlijk niet. Dan kijk je gewoon naar wat je nodig hebt, om te wisselen en om de wedstrijd te winnen. Dat is uiteindelijk met deze jongens, maar dat had zomaar anders kunnen zijn."

Lees ook: Promes weer bij selectie; geen Koopmeiners en Gakpo

Tot slot ging De Boer in op Daley Blind, die na de gebeurtenissen rond Christian Eriksen en de wedstrijd tegen Oekraïne in een emotioneel interview aangaf te twijfelen of hij wel in actie moest komen. Inmiddels is dat achter de rug, vertelde de bondscoach. "We hebben heel relaxed naar deze wedstrijd toegeleefd. Eigenlijk was het (de nasleep van de gebeurtenissen rond Eriksen, red.) na de wedstrijd tegen Oekraïne voorbij. Vanaf dinsdag hebben we de focus helemaal op Oostenrijk gelegd. Volgens mij is iedereen superscherp."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen