NEC spaart routiniers: ervaren doelman tekent tweejarig contract

17 juni 2021, 20:58

NEC heeft een nieuwe doelman binnen voor het nieuwe voetbaljaar. De Australische Danny Vukovic tekent een tweejarig contract in De Goffert met een optie voor nog een extra seizoen. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de 36-jarige sluitpost.

Vukovic speelde de afgelopen vier seizoenen bij KRC Genk, waar hij zich met zijn ploeg eenmaal tot kampioen van België kroonde en lang de aanvoerdersband droeg. Het afgelopen seizoen speelde hij in 24 officiële wedstrijd mee. Toen hij op het tweede plan raakte en zijn vrouw zwanger raakte, liet John van den Brom hem terugkeren naar zijn thuisland. Eerder speelde hij in bij Sydney FC, Melbourne Victory, Perth Glory, Vegalta Sendai, Wellington Phoenix, Konyaspor en Central Coast Mariners.

"In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit. We zijn erg blij met zijn komst. Hij is al jaren één van de topkeepers in België en actueel Australisch international. Behalve dat hij een goede keeper is, heeft Danny nog een paar eigenschappen die we goed kunnen gebruiken. Hij is een charismatische leider, extreem gedreven en vergt van iedereen het uiterste", is Van Leeuwen lovend op de website van de Nijmegenaren.

"Een voorbeeld-speler. De meeste spelers in onze selectie zijn wel talentrijk, maar wat topvoetbal écht inhoudt, hebben slechts een paar spelers ervaren. En het is heel moeilijk dat gevoel in woorden uit te leggen. Maar als je een paar spelers aan boord hebt met die ervaring, dan wordt het doorgeven van die kennis en ervaring al eenvoudiger. En dat is wat voetbal uiteindelijk is: een eeuwig doorgeven van kennis", vervolgt de beleidsbepaler, die eerder met Lasse Schöne nog een ervaren speler oppikte. Daarnaast wordt ook Klaas-Jan Huntelaar nog aan de club gelinkt.

Vukovic zelf is ook in zijn nopjes met de transfer. "NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. We zijn bezig met een mooi project, waar ik graag een onderdeel van wil zijn. Ik kan niet wachten om in een uitverkocht Goffertstadion te spelen. De komende seizoenen moeten we laten zien dat NEC  thuishoort in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen