Doelpuntenmaker Gregoritsch verdient basisplaats tegen Oranje

17 juni 2021, 20:21

Het Nederlands elftal neemt het vanavond op tegen Oostenrijk in de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap. De tegenstander van Oranje heeft een wissel doorgevoerd ten opzichte van het eerste duel.

De eerste wedstrijd leverde een 3-1 overwinning op voor het Alpenland tegen Noord-Macedonië. In de laatste twaalf minuten werden de drie punten veilig gesteld door doelpunten van Michael Gregoritsch en Marko Arnautovic. Laatstgenoemde liet zich daarna onzettend gaan en beledigde een tegenstander. Dat leverde hem een schorsing op, waardoor hij het duel vanaf de tribune moet volgen. De andere doelpuntenmaker heeft een basisplaats verdiend door zijn treffer. Dat gaat ten koste van Sasa Kalajdzic.

Beide landen hebben dus uit de eerste wedstrijd drie punten overgehouden. Wint Oranje, dan kwalificeert het zich voor de knock-outfase. Met zes punten kan dat niet meer misgaan, maar voor Oranje zal dat niet makkelijk worden. De Oostenrijkers hebben namelijk een aantal behoorlijk goede spelers in de vorm van RB Leipzig-speler Marcel Sabitzer, Real Madrid-aanwinst David Alaba en Eintracht Frankfurt-sterkhouder Martin Hinteregger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen