Promes weer bij selectie; geen Koopmeiners en Gakpo

17 juni 2021, 19:49

De rentree van Matthijs de Ligt gaat niet alleen ten koste van Jurriën Timber. Waar de jonge Ajax-verdediger genoegen moet nemen met een plek op de bank, is er daardoor geen plaats meer voor Teun Koopmeiners en Cody Gakpo. Quincy Promes keert zodoende juist terug bij de wedstrijdselectie. 

Naast het puzzelen met zijn basiself moet Frank de Boer ook kiezen welke twee spelers hij niet op de bank laat plaatsnemen. Hoewel de EK-selecties uit 26 spelers mogen bestaan, zijn er in wedstrijdselecties slechts 23 spelers toegestaan. Waar voor de afgevallen Donny van de Beek geen vervanger is opgeroepen, ging het hier dus nog om twee spelers. Met de keuze voor Gakpo en Koopmeiners lijkt De Boer vooral voor ervaring te kiezen.

Tegen Oekraïne was Promes samen met De Ligt nog tribuneklant. Toen werd gefluisterd dat dat te maken had met lichte klachten. Ook de onrust rond het vermeende steekincident waar hij bij betrokken zou zijn werd als mogelijke reden opgevoerd. Hoe dan ook neemt hij tegen Oostenrijk wel weer gewoon op de bank plaats. 

Lees ook: Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen