Dit is de opstelling van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk!

17 juni 2021, 19:40

Het Nederlands elftal begint donderdagavond met één nieuwe naam aan de aftrap voor het duel met Oostenrijk. Zoals aangekondigd keert Matthijs de Ligt terug in het elftal van Frank de Boer en dat gaat ten koste van Jurriën Timber. Verder is de opsteling onveranderd door de bondscoach, die daarmee opnieuw voor zijn 3-5-2-formatie kiest.

De formatie van De Boer is geenszins verrassend, aangezien de bondscoach voor het toernooi hiervoor gekozen heeft en het tegen Oekraïne goed uitpakte. Denzel Dumfries, een van de uitblinkers in het eerste duel, staat aan de rechterkant geposteerd, het centrum wordt gevormd door Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind. Aan de linkerkant staat Patrick van Aanholt, terwijl Maarten Stekelenburg opnieuw de doelverdediger is. Timber ontbreekt dus achterin.

Het middenveld wordt gevorm door Frenkie de Jong, aanvoerder Georginio Wijnaldum en opnieuw Marten de Roon. Voorin staat Wout Weghorst naast Memhpis Depay en ook dat is weinig verrassend, ondanks dat er stemmen waren om ditmaal voor Donyell Malen. De Boer houdt dus vast aan zijn formatie, maar geeft De Ligt het vertrouwen om meteen weer te starten. Of hij een hele wedstrijd kan spelen, is nog onbekend. 

Opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Wijnaldum, F. De Jong, De Roon; Memphis, Weghorst

Lees ookWaarom een zege voor Nederland op Oostenrijk dubbel cruciaal is

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen