Pérez zag Kuipers eerbetoon aan Eriksen 'redden'

17 juni 2021, 19:21

Tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en België werd een mooi eerbetoon gegeven aan Christian Eriksen in de vorm van een massaal applaus in de tiende (het rugnummer van Eriksen) minuut. Dit duurde echter wel even, want de Belgen leken toen het moment was aangebroken niet helemaal te weten wat te doen. Scheidsrechter Björn Kuipers greep gelukkig in.

"Kuipers redde het een beetje", zag analist Kenneth Pérez vanuit de studio van de NOS. "België had het helemaal niet door en wist niet wat het moest doen. Ze gingen van links naar rechts met de bal. Uiteindelijk pakte Kuipers 'm. Dat was goed, want anders was het ongemakkelijk geworden."

Zie ook: Indrukwekkende minuut applaus voor Eriksen in Kopenhagen

De Denen speelden een verrassend goede eerste helft en gingen zelfs met een 1-0 voorsprong de rust in. "Complimenten voor wat Denmarken doet, maar België is echt schrijnend slecht", concludeerde Marco van Basten in de rust. "Als je ziet hoe ze spelen: niet geconcentreerd en niet erbij. Dan hoef je het niet over tactiek te hebben, want er klopt niks van. Je moet die gasten in de rust echt op de flikker geven en ze moeten weer gaan voetballen."

Pérez sloot zich daarbij aan, maar was vooral lovend over Denemarken. "Het is een minder elftal, maar de mentaliteit maakte echt het verschil. Ze gaan er echt voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen