Ajax komt terug op keuze en gunt Antony Olympisch toernooi

17 juni 2021, 17:55   Bijgewerkt: 17 juni 2021, 18:01

Een opmerkelijke naam in de selectie van Brazilië voor de Olympische Spelen: ondanks dat Ajax geen spelers voor het toernooi wilde afstaan, is Antony toch opgeroepen. Hij maakte onderdeel uit van de achttienkoppige selectie die het land vandaag (donderdag) presenteerde.

Het ging om een Onder 23-selectie die actief zal zijn op de Olympische Spelen, die later deze zomer plaats zullen vinden. Omdat de finale van het toernooi pas op 7 augustus gespeeld wordt - de dag waarop Ajax om de Johan Cruijff Schaal speelt - zou dit de voorbereiding en wellicht zelfs de seizoensstart van de Amsterdammers in gevaar brengen. Om die reden werd eerder besloten dat Antony niet zou worden vrijgegeven. Dat gold ook voor de Argentijn Lisandro Martínez.

Inmiddels is Ajax dus teruggekomen op die beslissing. Volgens De Telegraaf heeft de club Antony na intern overleg toch toestemming gegeven om deel te nemen aan het toernooi, onder meer omdat het de enige kans is die hij zal krijgen om ooit op de Olympische Spelen uit te komen. Bovendien was het een langgekoesterde wens van de buitenspeler. Ajax denkt voldoende mogelijkheden te hebben om zijn tijdelijk afwezigheid op te vangen.

Een andere opvallende naam in de Braziliaanse selectie is die van de 38-jarige Dani Alves. Hij gaat als dispensatiespeler mee naar het toernooi. Het Olympisch toernooi begint op 22 juli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen