De Bruyne en Witsel terug bij België; Denen stappen veld weer op

17 juni 2021, 17:30

België kan vanavond voor het eerst dit EK beschikken over sterspeler Kevin de Bruyne en Axel Witsel. Het tweetal zit vanavond tegen Denemarken weer bij de wedstrijdselectie, al beginnen beide spelers wel op de bank. Bij de Denen, die voor het eerst sinds het drama rond Christian Eriksen weer in actie komen, staan de meeste spelers van toen opnieuw aan de aftrap.

Jannik Vestergaard en Mikkel Damsgaard zijn de enige nieuwe namen in de basiself van de Denen, als vervangers van Jonas Wind en uiteraard Eriksen zelf. Eerder liet bondscoach Kasper Hjulmand nog weten zijn spelers geen enkele druk op te leggen, aangezien voetbal bij de Deense ploeg dit EK niet langer centraal staat. Zij mochten zelf weten of zij de wedstrijd tegen België wilden spelen, al lijken zij daar dus wel voor gekozen te hebben.

Bij de Belgen keren De Bruyne en Witsel dus terug van hun blessures, al staan zij nog niet direct aan de aftrap. De ernstig geblesseerde Timothy Castagne wordt vervanger door Thomas Meunier en Jason Denayer staat op de plek van Dedryck Boyata centraal achterin, naast Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. De overige negen namen zijn dezelfde als in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Rusland.

Denemarken en België trappen om 18:00 uur af in het Parken Stadion in Kopenhagen. In de tiende minuut zal er een eerbetoon plaatsvinden aan Eriksen. 

Opstellingen:

Denemarken: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard, Maehle; Wass, Højbjerg, Delaney; Poulsen, Damsgaard, Braithwaite

België: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Meunier, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard; Mertens, Lukaku, Carrasco

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen