'Meer transfernieuws bij Oranje: aanbieding voor Van Aanholt'

'Meer transfernieuws bij Oranje: aanbieding voor Van Aanholt'

17 juni 2021 – Hoewel Oranje vanavond de belangrijke EK-wedstrijd tegen Oostenrijk speelt, hebben enkele spelers ook andere zaken aan hun hoofd. Georginio Wijnaldum rondde recent zijn transfer naar Paris Saint-Germain af, terwijl Memphis Depay op korte termijn gepresenteerd zal worden bij FC Barcelona. Ook Patrick van Aanholt lijkt op de achtergrond met zijn toekomst bezig.

Hij moet ook wel, want de 30-jarige linksback loopt deze zomer uit zijn contract bij Crystal Palace. Volgens de BBC is Galatasaray de club die daarvan wil profiteren door hem transfervrij binnen te halen. Ook clubs uit de Premier League, de Serie A en La Liga zouden geïnteresseerd zijn, maar de club uit Turkije heeft hem vooralsnog als enige een contract voorgeschoteld.

De vraag is ook of Crystal Palace, waar Van Aanholt sinds 2017 speelt, hem nog een langer verblijf zal aanbieden. Daarbij wil het naar verluidt wachten tot er een opvolger van de vertrekkende trainer Roy Hodgson is aangesteld. In gesprek met hetzelfde medium zei directeur Steve Parish eerder al dat de trainerswissel kan worden aangegrepen om de selectie te verversen. 

Momenteel bereidt Van Aanholt zich met Oranje voor op de ontmoeting tegen Oostenrijk, waar hij waarschijnlijk opnieuw aan de aftrap zal staan. Tegen Oekraïne verraste Frank de Boer door hem een basisplaats te geven, waar hij in de voorbereiding steeds koos voor Owen Wijndal. 

gerelateerd