Hommeles bij NAC: supporters willen clubicoon Lokhoff terug

17 juni 2021, 14:32

Het is flink hommeles bij NAC Breda. Met het vertrek van Ton Lokhoff als technisch directeur sloeg definitief de vlam in de pan. Boze supporters zijn een petitie gestart voor een terugkeer van het clubicoon en een vertrek van trainer Maurice Steijn en directeur Mattijs Manders. Op dit moment is de petitie al ruim drieduizend keer ondertekend.

De petitie is een iniatief van fansite 1912. 'De afgelopen weken worden de supporters van NAC aardig op de proef gesteld. Na een seizoen waarin goed voetbal uitzonderlijk was, is het op bestuurlijk vlak een puinhoop. De trainer acht zichzelf heerser van de club en door de blinde steun van een algemeen directeur ondermijnen ze het clubicoon van NAC Ton Lokhoff. Wij eisen het vertrek van Steijn en Manders en herintrede van Ton', staat bij de petitie vermeld.

Het vertrek van Lokhoff is onverklaarbaar voor AD-journalist Sjoerd Mossou, die eveneens fan is van NAC. "Gisteren werd ik echt overvallen door woede", zegt Mossou tegen Omroep Brabant. "Door een gevoel van: dit is de grens. Een 100 procent integere clubman als Ton Lokhoff zo slinks laten sneuvelen, kan gewoon niet. Onder geen enkele voorwaarde. Ik heb me nog nooit voor NAC geschaamd. Nu wel.

Volgens Mossou hebben de aandeelhouders, de RvC en de directie de situatie volledig laten ontsporen. "Ongelooflijk, want het is helemaal geen hogere wiskunde. Vanaf Lokhoffs aanstelling had het heel helder kunnen en moeten zijn: op voetbaltechnisch gebied is Ton de baas. In plaats daarvan is hij structureel tegengewerkt. Mattijs Manders bleef in het openbaar voortdurend over allerlei voetbalzaken praten en Maurice Steijn saboteerde iedere vorm van normaal overleg."

De ontwikkelingen hebben grote gevolgen, voorspelt Mossou. "Deze dreun heeft zo'n impact op de club dat de huidige situatie onmogelijk houdbaar is. Ook niet als er een paar zomerweken overheen gaan. Lokhoff is in Breda veel groter dan welke passant ook. Er is echt een limiet bereikt, er moeten structurele oplossingen komen, en nu eindelijk ook op aandeelhoudersniveau."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen