"Soms het idee dat Arnautovic zich een reserve-Jezus vindt"

17 juni 2021, 07:35

De geschorste Marko Arnautovic houdt gemoederen bezig in aanloop naar het EK-duel met Nederland. De oud-spits van FC Twente is er donderdagavond niet bij vanwege zijn gedrag tegen Noord-Macedonië. "Er is altijd wat met die jongen aan de hand. Je krijgt soms het idee dat hij zichzelf een soort van reserve-Jezus vindt", zegt Alex Pastoor, tot voor kort trainer van het Oostenrijkse Altach.

Na zijn doelpunt in de EK-opener beledigde hij Ezgja Alioski. Omdat Arnautovic Servische roots heeft en Alioski van Albanese komaf is, lag dat extra gevoelig. De UEFA gaf gehoor aan de aanklacht van de Noord-Macedoniërs en schorste hem voor de wedstrijd tegen Nederland. Voor de Oostenrijkers is het een groot gemis. "Er gebeurt wel altijd wat als Arnautovic erin komt. Hij kan iets wat in die selectie verder niemand anders kan en dat is op individuele klasse iets forceren", zegt Pastoor in De Telegraaf.

Ook Jeroen Heubach, die bij FC Twente samenspeelde met Arnautovic, komt in de ochtendkrant aan het woord. "Marko blijft Marko. Je moet als trainer wel weten hoe je met hem om moet gaan. Dit gedoe is wel weer kenmerkend voor Marko. Maar daar staat tegenover dat hij veel waarde voor het team heeft. Hij heeft een goede individuele actie en daarmee een mooie carrière opgebouwd. Al denk ik dat hij er nog meer uit had kunnen halen. Hij had eigenlijk het talent om de absolute top te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen