Koeman spreekt zich uit over het Nederlands elftal en Memphis

17 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 16 juni.

Geplaatst Italië toont zich als EK-favoriet, goed nieuws Oranje

Italië heeft als eerste land dit EK een ticket voor de volgende ronde veiliggesteld. In de tweede speelronde had buurland Zwitserland geen kans tegen de Azzurri. Doelpunten van Manuel Locatelli (2x) en Ciro Immobile in de 3-0 overwinning zorgen ervoor dat Italië nu met zes punten uit twee wedstrijden aan kop gaat in poule A. Zwitserland moet strijden voor een plaats bij de beste nummers drie. Turkije werd eerder op de avond vrijwel zeker [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386207/ek-voor-turkije-al-bijna-voorbij-na-tweede-kansloze-nederlaag/,_blank,uitgeschakeld]. 

Real Madrid kondigt afscheid van captain Ramos (35) aan

Sergio Ramos gaat morgen (donderdag) zijn vertrek bij Real Madrid aankondigen. De ervaren centrale verdediger heeft een aflopend contract en gaat die, ondanks pogingen van de nieuwe manager Carlo Ancelotti, definitief niet verlengen in de Spaanse hoofdstad. Er is een persconferentie gepland waarop het afscheid officieel gaat zijn.

Koeman over Oranje: "Men vond het heel goed, dat verbaast me"

Ronald Koeman heeft zondagavond genoten van het Nederlands elftal tegen Oekraïne (3-2 winst), maar vindt de hoeveelheid complimenten voor het elftal van Frank de Boer ietwat overdreven. Volgens hem is het nog veel te vroeg om de loftrompet te steken en zelfs euforie is ondanks de goede tweede helft nog niet aan de orde. Om hoge ogen te gooien, moet het namelijk veel beter.

Koeman bevestigt deal: Memphis 'bijna zeker' van FC Barcelona

Ronald Koeman is vol vertrouwen dat de komst van Memphis Depay wél goed afgerond gaat worden. Waar FC Barcelona recent nog naast Georginio Wijnaldum greep door een aanval van Paris Saint-Germain, verwacht de oefenmeester ditmaal geen last minute verrassingen meer in deze deal. "Het is bijna zo. Het is nog niet getekend, maar wel bijna."

Interne strijd bij NAC bereikt kookpunt: Lokhoff stapt op

Ton Lokhoff is opgestapt als technisch directeur van NAC Breda. Slechts twee en een halve maand na zijn aanstelling levert het clubicoon zijn contract in. Lokhoff kan niet door één deur met algemeen directeur Mattijs Manders en trainer Maurice Steijn en pakt daarom nu al zijn biezen.

Bijzonder: Gattuso mogelijk na 2 weken alweer weg bij Fiorentina

Een zeer opmerkelijk bericht uit Italië: manager Gennaro Gattuso (43) vertrekt mogelijk na twee weken alweer bij Fiorentina. Na zijn vertrek deze zomer bij Napoli vond de coach razendsnel onderdak in Florence, maar daar dreigt alweer een heel vroege exit. Onrust binnen de club is daarvoor de belangrijkste reden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen