Bijzonder: Gattuso mogelijk na 2 weken alweer weg bij Fiorentina

Bijzonder: Gattuso mogelijk na 2 weken alweer weg bij Fiorentina

16 juni 2021 – Een zeer opmerkelijk bericht uit Italië: manager Gennaro Gattuso (43) vertrekt mogelijk na twee weken alweer bij Fiorentina. Na zijn vertrek deze zomer bij Napoli vond de coach razendsnel onderdak in Florence, maar daar dreigt alweer een heel vroege exit. Onrust binnen de club is daarvoor de belangrijkste reden. 

Dat komt naar buiten via de Italiaanse media, via onder andere Sky Sports en SportItalia. Gattuso werd aangesteld als opvolger van Beppe Iachini, die eerder in het afgelopen seizoen Cesare Prandelli had opgevolgd. Maar een lang en gelukkig huwelijk lijkt het vooralsnog niet te worden, mogelijk verscheurt de oefenmeester zijn contract zelf al weer.

Er zijn namelijk spanningen tussen de coach en voorzitter Rocco Commisso én clubmanager Giancarlo Antognoni. Gattuso had voor zijn aanstellingen nog wat noten op zijn zang op de transfermarkt, maar zette toch zijn handtekening al op papier. Daarvan heeft hij nu spijt, aangezien de club en hij er niet uit komen over de voorgang op het gebied van transfers. De coach wil onder andere de komst van Nico Gonzalez en Sergio Oliviera afronden, maar dat lukt niet.

Lees ookGattuso vindt na ontslag snel weer onderdak in Serie A

Het geeft nog meer problemen omdat die spelers ook vertegenwoordigd worden door Jorge Mendes, die eveneens de zaakwaarnemer van Gattuso is. Ook de toekomst van Antognoni is nog onduidelijk, omdat hij een aflopend contract heeft en een lager salaris aangeboden heeft gekregen. Er is dusdanig veel onduidelijkheid rondom Fiorentina, dat Gattuso overweegt om zijn contract alweer in te leveren. Eerder was Rino coach bij onder andere Palermo, Sion, AC Milan en Pisa.

gerelateerd