Laporta over contractverlenging Messi: "Niet vergevorderd"

Laporta over contractverlenging Messi: "Niet vergevorderd"

16 juni 2021 – Een van de belangrijkste pijlers van voorzitter Joan Laporta deze zomer is het verlengen van het contract van Lionel Messi (33), maar vooralsnog is witte rook nog zeker niet aan de orde. Hoewel de preses nog altijd goede hoop heeft op een nieuw contract voor de kleine Argentijn, is daarover nog geen enkele concrete stap gezet.

Dat heeft Laporta woensdagavond laten. "Zijn contractverlenging is nog niet in een vergevorderd stadium", erkende de preses van de Catalanen in een officieel statement. "Maar dat komt goed. Ik geloof oprecht dat Messi blijft spelen op het veld van Camp Nou. Ik verwacht absoluut geen 'nee' van Messi: hij wil blijven. We doen wat we kunnen, maar het is niet nodig om hem heel enorm te verleiden."

Messi is momenteel actief bij de nationale ploeg van Argentinië en keert voordat zijn contract afloopt op 30 juni vermoedelijk niet terug in Barcelona, omdat hij actief is op de Copa América. Dat betekent dat hij een tijdje formeel officieel een vrij man is op de transfermarkt en elke keuze kan maken die hij wil. Eerder gaf hij al te kennen dat hij na het huidige seizoen een knoop doorhakt over zijn toekomst.

Lees ookKoeman bevestigt deal: Memphis 'bijna zeker' van FC Barcelona

Paris Saint-Germain is de club wat momenteel het meest realistische alternatief lijkt, maar het zelfs de vraag of de Franse topclub zijn komst wel kan betalen. Ook lonkt een avontuur in Amerika ook nog altijd voor Messi, maar de kans is groot dat hij pas over een aantal jaar naar de MLS wil. 

gerelateerd