Koeman bevestigt deal: Barça heeft Memphis bijna binnen

16 juni 2021, 20:36   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 23:43

Ronald Koeman is vol vertrouwen dat de komst van Memphis Depay wél goed afgerond gaat worden. Waar FC Barcelona recent nog naast Georginio Wijnaldum greep door een aanval van Paris Saint-Germain, verwacht de oefenmeester ditmaal geen last minute verrassingen meer in deze deal. "Het is bijna zo. Het is nog niet getekend, maar wel bijna."

Dat heeft de coach laten weten tegenover Voetbal International en het Algemeen Dagblad. "Ik wilde hem al in januari halen, als het nu wel gebeurt is dat heel mooi. We weten wat we aan elkaar hebben", vertelt Koeman over zijn pupil, die transfervrij overkomt van Olympique Lyon. Er was veel interesse in de aanvaller, maar die lijkt dan toch definitief te kiezen voor een avontuur in Catalonië. Daar wordt hij na Eric García en Sergio Agüero de derde transfervrije zomeraanwinst te worden. 

Eerder leek Wijnaldum dezelfde overstap te maken vanuit Liverpool, maar de middenvelder koos uiteindelijk nog voor het grote geld van Paris Saint-Germain. "Dat had ook te maken met de situatie zoals die bij Barcelona was. Er is een andere partij tussen gekomen. Ik heb er met Gini over gesproken en hij moest deze keuze maken", zegt Koeman daarover. De aanbieding vanuit de Franse hoofdstad was naar verluidt bijna twee keer zo goed als die vanuit Catalonië. "Dat hij niet voor Barcelona kiest, komt mede doordat ik geen duidelijkheid had. Toen had hij die ook niet."

Lees ookKoeman bevestigt deal: Memphis 'bijna zeker' van FC Barcelona

Memphis kon onder andere ook naar Juventus en werd ook voorzichtig gelinkt aan PSG en Engelse clubs, maar kiest dus toch voor Catalonië. Daar heeft hij voorin voor onder andere Ansu Fati, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Sergio Aguëro, terwijl de toekomst van Lionel Messi zou het nu lijkt ook in Camp Nou is. Mogelijk vertrekken er ook nog aanvaller uit de A-selectie van Koeman. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen