Oostenrijkse bondscoach vol lof: "Depay is een wereldster"

16 juni 2021, 19:41

De schorsing van Marko Arnautovic gooit de plannen van Franco Foda overhoop. De Oostenrijkse bondscoach was van plan om donderdagavond met de 32-jarige spits te starten tegen het Nederlands elftal, maar moet nu iets anders verzinnen. Foda voorziet een lastige wedstrijd voor zijn ploeg tegen Oranje, dat volgens de Oostenrijker meerdere topspelers in huis heeft.

Arnautovic moet zijn woede-uitbarsting tegen Noord-Macedonië bekopen met een schorsing voor één wedstrijd, zo maakte de UEFA woensdag bekend. "Het is duidelijk, dat dit heel slecht nieuws is voor ons. Sportief is de afwezigheid van Marko een grote klap. We zullen dit nu als ploeg moeten opvangen. Het was de bedoeling dat hij vanaf het begin zou spelen, maar we zullen nu nieuwe plannen moeten maken. Ondanks de afwezigheid van Marko zullen we een competitief team op het veld brengen", wordt de Oostenrijkse bondscoach geciteerd door De Telegraaf.

Foda gaat zelf geen consequenties verbinden aan het voorval. "Hij heeft in zijn emotionaliteit een overreactie laten zien. Hij is een mens en die maken fouten. Dat moeten we accepteren", aldus de bondscoach. "Hij werd daarvoor geprovoceerd en vanuit emoties heeft hij een overreactie laten zien. Hij heeft na de wedstrijd gelijk bij de spelers zijn excuses gemaakt. Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan."

Tegen Noord-Macedonië boekte Oostenrijk in de eerste wedstrijd een 3-1 zege. Daardoor gaat de ploeg van Foda aan kop in Groep C. Oranje is volgens de Oostenrijkse bondscoach echter nog steeds de favoriet voor de groepszege. "Ze hebben het spelsysteem omgezet. Ze spelen 5-3-2 en staan heel compact. Hebben veel variatie in het spel en zijn flexibel. Kunnen druk zetten en er gevaarlijk uit komen maar ook heel goed verdedigend staan. Depay is een wereldster en ook De Jong en De Ligt zijn geweldige spelers."

Oostenrijkse bond boos

Dat de UEFA voor één wedstrijd heeft geschorst leidt tot onbegrip bij Leo Windtner, de voorzitter van de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB). "Het is moeilijk te begrijpen dat de echte provocateur Alioski volledig ongedeerd wegkomt en alleen onze speler is geschorst", wordt hij geciteerd door persbureau APA.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen