Waarom Messi nog niet te zien is in het nieuwe Barcelona-shirt

16 juni 2021, 19:15

Het nieuwe, qua smaak nogal discutabele thuisshirt van FC Barcelona werd afgelopen week gepresenteerd in Camp Nou. Diverse spelers van de Catalaanse grootmacht posteerden al met het nieuwe tricot, maar Lionel Messi ontbrak op alle afbeeldingen. EK-gangers Antoine Griezmann en Frenkie de Jong stonden er wél gewoon op, waarom ontbrak de captain?

Dat heeft El Mundo Deportivo uitgezocht. Zij kwamen erachter dat de foto's van het nieuwe shirts al op 19 maart zijn gemaakt, op dat moment was er weinig tot geen aanleiding om te denken dat Messi zijn contract zou verlengen. Alleen de spelers die in het nieuwe seizoen sowieso nog onder contract zouden staan, werden uitgenodigd door de marketingafdeling. De Catalanen hadden hem op dat moment nog geen nieuwe verbintenis aangeboden, dat is inmiddels wel gebeurd.

Dat is de reden dat Gerard Pique, Sergi Roberto, Pedri, Ansu Fati en De Jong wel op de foto's te zien zijn, maar onder andere Messi niet. In Catalonië maakte men zich veel zorgen dat de kleine Argentijn niet te zien is op de plaatjes, omdat hij in deze zomer een aflopende verbintenis heeft, die nog altijd niet is verlengd. Dat hij het nieuwe shirt nog niet heeft gedragen, wil niet zeggen dat hij volgend seizoen het tricot van de Catalanen niet zal dragen.

Lees ook: 'Wederom veel veranderingen op stapel bij FC Barcelona'

Voorzitter Joan Laporta heeft Messi een tweejarig contract aangeboden, waarna hij eventueel nog een avontuur in de MLS aan kan gaan. Zijn basissalaris ligt lager dan wat hij momenteel verdient in Camp Nou, maar in de jaren daarna wordt dat in een functie van ambassadeur van FC Barcelona weer rechtgetrokken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen