Ten Hag vertelt hoe Feyenoord nét naast Arnautovic greep

16 juni 2021, 18:05   Bijgewerkt: 16 juni 2021, 18:12

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Marko Arnautovic bevestigde afgelopen weekend zijn reputatie als enfant terrible, wat hem een schorsing van één wedstrijd opleverde. Erik ten Hag zat hoofdschuddend op de bank toen hij zijn voormalig zijn doelpunt tegen Noord-Macedonië zag vieren.

Heel blij oogde Arnautovic niet toen hij de eindstand op 3-1 bepaalde. De 32-jarige Oostenrijkse spits ontstak in woede en beledigde Ezgjan Alioski. Het was zeker niet de eerste keer dat Arnautovic zich binnen of buiten de lijnen van zijn slechtste kant liet zien. Ten Hag weet daar alles van. Hij werkte in het verleden bij FC Twente samen met de bad boy.

"Als hij zijn emoties beter onder controle had kunnen houden, was hij een spits geweest voor de absolute top", zegt Ten Hag over Arnautovic tegen Tubantia. Als hoofd jeugdopleiding moest hij de Oostenrijker weleens op zijn plek zetten. Zo werd een toenmalig jeugdtrainer verboden om Arnautovic op te stellen in een belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord omdat hij weer eens buiten de lijntjes had gekleurd.

"Ik weet nog dat Fred (Rutten, red.) hem in de finale van de nacompetitie tegen Ajax liet warmlopen na rust", zegt Ten Hag. "Hij riep hem na een paar minuten weer naar de bank en zo ging dat de gehele tweede helft door. Hij zette hem in een onderlinge partij van elf tegen elf ook wel eens reserve en dan was-ie woest. Maar twee dagen later stond hij in de basis."

Toch is Arnautovic volgens Ten Hag geen slecht mens. "Hij heeft een geweldig ego, maar is enorm sociaal voor zijn directe omgeving. Hij kan de mensen het bloed onder de nagels vandaan halen, maar tegelijkertijd kun je niet heel kwaad op hem worden. Ik weet nog toen hij die auto tegen de muur reed (in zijn tijd bij Twente reed Arnautovic zonder rijbewijs eens een auto in de prak, red.). Wie gaat dat betalen, vroeg Fred. Ikke, zei Marko. Hij nam zijn verantwoordelijkheid. Dat tekent zijn karakter. Nu verdient hij genoeg, maar toen moest hij dat nog op afbetaling doen."

Feyenoord

Het had weinig gescheeld of Arnautovic was door Twente verkocht aan Feyenoord. "Fred was net vertrokken en in die tussenliggende fase lag het technisch beleid op mijn bordje. De leiding van de club was akkoord met Feyenoord voor een bedrag van 1.2 miljoen en dat vonden ze veel geld voor een reserve. Ik was het daar niet mee eens. Vervolgens kwam Steve McClaren en na zijn presentatie zat ik bij hem in de auto. 'Is die jongen goed', vroeg hij. Ik zei: hij is de beste. Waarop Steve antwoordde: dan gaat de deal niet door. Schoorvoetend moest de leiding terug naar Feyenoord. Een jaar later was zijn marktwaarde elf miljoen euro."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen