UEFA is mild: Suarezje krijgt geen staartje voor Rüdiger

16 juni 2021, 15:39

Antonio Rüdiger hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. De UEFA heeft besloten geen onderzoek te openen naar het bijtincident van dinsdagavond tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland (1-0).

Rüdiger baarde in de eerste helft opzien door zijn tanden in de rug van Paul Pogba te zetten. Het incident werd niet beoordeeld door de VAR, waardoor de Duitse verdediger op basis van tv-beelden nog geschorst kon worden door de UEFA. De Europese voetbalbond laat het er echter bij zitten.

Pogba zal ongetwijfeld tevreden zijn met het besluit van de UEFA. Het 'slachtoffer' van het bijtincident gaf na afloop van de wedstrijd namelijk aan dat er weinig aan de hand was. "Hij knabbelde een beetje aan me en dat voelde ik. Ik heb het tegen de scheidsrechter verteld en die heeft een beslissing genomen. Ik ga bij zulke acties niet huilen om gele of rode kaarten. Rüdiger heeft geen kaart gekregen en het is beter zo. Het behoort tot het verleden", zei hij.

Duitsland vervolgt komende zaterdag het EK met een groepswedstrijd tegen Portugal. Bondscoach Joachim Löw kan dan gewoon een beroep doen op Rüdiger, die tegen Frankrijk zijn 42ste interland speelde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen