De Graafschap strikt Robbemond: "Ik kijk er erg naar uit"

De Graafschap strikt Robbemond: "Ik kijk er erg naar uit"

16 juni 2021 – Reinier Robbemond wordt de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De Doetinchemmers hebben snel geschakeld na het afkesten van de komst van Adrie Poldervaart en leggen Robbemond voor twee seizoenen vast. Dat maakt de club woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

"Ik heb als speler hier een geweldige tijd meegemaakt met altijd een volle Vijverberg waar het fantastische publiek je altijd steunde tot de laatste seconde. Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging", laat Robbemond in een eerste reactie weten op de website van De Graafschap.

De voormalig profvoetballer stond tussen 2004 en 2009 als speler onder contract bij De Graafschap. Daarnaast voetbalde hij bij FC Dordrecht, FC Utrecht en AZ. Na zijn actieve loopbaan werkte hij als trainer bij AZ, TOP Oss, Willem II, PSV en Maccabi Tel Aviv. Bij de Eindhovenaren was Robbemond de assistent van hoofdcoach Mark van Bommel.

Op de Vijverberg moet Robbemond aan de bak. De Graafschap leek afgelopen seizoen op weg naar de Eredivisie, maar liep op de slotdag directe promotie mis. Daarna ging het ook helemaal mis in de nacompetitie. Op zaterdag 7 augustus aanstaande wordt het nieuwe voetbaljaar in eigen stadion geopend tegen Roda JC Kerkrade.

gerelateerd