Oranje-dagboek #6: hitteplan, Arnautovic en een vliegtuigje

Oranje-dagboek #6: hitteplan, Arnautovic en een vliegtuigje

16 juni 2021 – Nog één nachtje slapen en Oranje komt weer in actie. Daags voor de wedstrijd tegen Oostenrijk was bondscoach Frank de Boer niet geheimzinnig over zijn plannen met Matthijs de Ligt, cirkelde weer een vliegtuigje met een boodschap boven de KNVB-campus en had de UEFA slecht nieuws voor Marko Arnautovic.

Arnautovic niet van de partij
Een meevaller voor het Nederlandse elftal. Marko Arnautovic is morgen namelijk niet inzetbaar bij Oostenrijk. En dat is zijn eigen domme schuld, want de UEFA heeft de bad boy voor één wedstrijd geschorst voor zijn manier van juichen tegen Noord-Macedonië. Arnautovic beledigde Ezgjan Alioski en dat komt de spits duur te staan. In het Oranje-kamp zijn ze ongetwijfeld blij met de schorsing van Arnautovic. Nathan Aké gaf eerder deze week aan dat het 'een nachtmerrie' is om tegen de spits te spelen.

Basisplaats voor De Ligt
Waar bij Oostenrijk een speler afvalt, heeft Oranje er eentje bij. Matthijs de Ligt is namelijk helemaal hersteld van zijn liesklachten. Door de blessure miste hij de openingswedstrijd tegen Oekraïne, maar tegen Oostenrijk zal hij wel in actie komen. Bondscoach Frank de Boer maakte vandaag op de persconferentie namelijk bekend dat De Ligt morgen gaat starten. De vraag is nu: wie verdwijnt aan de basis? Het ligt voor de hand dat Jurriën Timber het kind van de rekening wordt.

Lees ookDe Ligt gaat spelen: wie wordt het 'slachtoffer' bij Oranje? 

Opnieuw een vliegtuigje
Het was weer raak in Zeist. Ook tijdens de afsluitende training richting de wedstrijd tegen Oostenrijk kreeg de Oranje-selectie een bezoekje van een vliegtuigje. 'Auf Wiener Schnitzel!', was ditmaal de tekst op de banner. De boodschap was vermoedelijk bedoeld voor de tegenstander van morgen. Frank de Boer vond de vorige boodschap in elk geval leuker. 'Frank, gewoon 4-3-3!', werd de bondscoach getipt. De makers van Veronica Inside zaten achter het eerste vliegtuigje. Is dit hun tweede actie?

Hitteplan Oranje
Het ging op deze snikhete dag in het kamp van het Nederlands elftal ook veel over de hitte. De training werd in de ochtend afgewerkt om nog enige verkoeling te kunnen zoeken in Zeist, maar ook werd er weertechnisch gekeken naar de wedstrijd van donderdagavond. Er werden namelijk zware onweersbuien voorspeld voor de donderdagavond, als Oranje om 21.00 uur aftrapt in de Johan Cruijff Arena. De verwachting is echter dat er toch geen flitsen te zien zullen zijn en dus speelt men tegen Oostenrijk met het dak open. 

Oranje op socials