Gorter kan niet wachten: "Ajax was mijn ultieme wens"

16 juni 2021, 12:41

Jay Gorter is trots dat hij na de zomer het tenue van Ajax weer mag aantrekken. De doelman komt over van promovendus Go Ahead Eagles en heeft zin om te beginnen aan zijn nieuwe avontuur. De voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers is blij dat hij via een omweg alsnog het eerste heeft bereikt.

"Vanaf het moment dat ik kon lopen en tegen een bal trapte, had ik een Ajax-tenue aan", vertelt Gorter in gesprek met De Telegraaf. "Als geboren Amsterdammer was het mijn ultieme wens om voor Ajax te gaan spelen. Dat ik dat nu weer mag, zie ik als een overwinning op mezelf. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt, maar het wel geflikt. Ik was een bravoureventje. En dat sloeg wel eens door naar brutaal, waardoor ik geen makkelijke puber was."

Tussen 2010 en 2014 was Gorter jeugdspeler van Ajax. "Ik was vrij klein en dat vond Ajax destijds een probleem. Pas na mijn tijd in Amsterdam maakte ik een groeispurt door en nu ben ik 1,91 meter. Als ik sneller de lucht in was gegaan en eerder rustiger in mijn koppie was geweest, had ik het voor mezelf een stuk eenvoudiger gemaakt. Maar dat ik de moeilijke weg heb moeten nemen, heeft me wel gevormd tot wie ik nu ben."

Lees ook: Gorter evenaart record: "Een clean sheet is heilig voor een keeper"

Gorter sprak al met onder meer trainer Erik ten Hag, al is het niet duidelijk wat hij met de 21-jarige goalie van plan is. De doelman heeft een contract voor vier seizoenen getekend. "Dat is iets tussen de trainer en mij. Maar uit de duur van het contract spreekt vertrouwen dat ik zo word gevormd dat ik uiteindelijk de stap naar Ajax 1 kan maken. De club staat erom bekend talenten kansen te geven. Het is aan mij om het vertrouwen waar te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen