Pavard was buiten westen na smak: "Het was een enorme klap"

16 juni 2021, 18:11

Benjamin Pavard verloor tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland even zijn bewustzijn. De Franse rechtsback kwam hard in botsing met Robin Gosens en was naar eigen zeggen een aantal seconden knock out. Opvallend genoeg speelde hij de wedstrijd na een blessurebehandeling wel gewoon uit.

"Het was een enorme klap", vertelde Pavard bij BeIN Sports over het duel met Gosens. De verdediger van Bayern München smakte hard tegen de grond en werd een tijdje behandeld door de medische staf. "Ik was knock out voor een seconde of vijtien. Daarna ging het beter." Pavard maakte de wedstrijd vol en won uiteindelijk met 1-0 van Duitsland.

Op social media werd er vervolgens hevig gediscussieerd over het doorspelen van Pavard. Eerder werd er namelijk door alle EK-deelnemers een protocol ondertekent waarin staat dat er moet worden ingegrepen als er mogelijke schade is. Tijdens Frankrijk - Duitsland werd er dus niet ingegrepen door de medische staf en bondscoach Didier Deschamps.

Gelukkig voor Pavard kon hij de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren afmaken. Frankrijk zegevierde door een eigen doelpunt van Mats Hummels met 1-0 en begon zodoende uitstekend aan de pittige groep. Nu wacht het treffen met Hongarije en de 'Poule des Doods' wordt daarna afgesloten met de kraker tegen titelhouder Portugal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen