Curaçao en Hiddink kunnen WK vergeten na zeperd tegen Panama

16 juni 2021, 08:39

Curaçao gaat niet naar het WK van 2022 in Qatar. In de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF bleek de tweede ronde het eindstation voor de manschappen van Guus Hiddink en Patrick Kluivert. Na een dubbele ontmoeting met Panama spatte de WK-droom in de nacht van dinsdag op woensdag door een 0-0 gelijkspel uiteen.

Hiddink ontbrak op de bank tegen Panama omdat hij nog altijd herstellende is van een coronabesmetting. Daarom nam Kluivert andermaal de honneurs waar bij Curaçao. Na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd leek het ook in eigen huis snel mis te gaan voor het team van de oud-international. Eloy Room stopte echter de strafschop van Edgar Yoel Bárcenas.

Curaçao bleef zodoende hopen op de broodnodige treffer. Vlak voor tijd werd de lat nog geraakt, maar verder kwam het 'Nederlands-getinte' elftal niet. De nummer 76 van de FIFA-wereldranglijst moet de droom van WK-deelname dus nog even in de ijskast zetten. Wel wordt er volgende maand gespeeld op de Gold Cup, die plaatsvindt in de Verenigde Staten.

De strijd om tickets voor het WK gaat in de CONCACAF onverminder door. Naast Panama wisten ook Canada en El Salvador zich te plaatsen voor de derde ronde. Daarin wordt met Costa Rica, Honduras, Jamaica, Mexico en de Verenigde Staten gestreden om drie plekken. De nummer vier maakt via de play-offs ook nog kans op het WK.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen