'Ook Italiaanse interesse voor Oranje-uitblinker Dumfries'

'Ook Italiaanse interesse voor Oranje-uitblinker Dumfries'

16 juni 2021 – De kans dat Denzel Dumfries deze zomer vertrekt bij PSV wordt met de dag groter. De rechtervleugelverdediger staat namelijk op het verlanglijstje van de Italiaanse topclub Internazionale. Eerder werd de Oranje-international al in verband gebracht met een fraaie stap naar Everton.

Dumfries heeft er dit seizoen geen geheim van gemaakt dat hij graag de stap naar het buitenland wil maken. Volgens Voetbal International hoopt Internazionale hem te verleiden om naar Milaan te komen. De landskampioen van Italië houdt de verrichtingen van de rechtsback, die momenteel met Oranje op het EK speelt, nauwlettend in de gaten en is onder de indruk.

Door de Italiaanse interesse is het spel rond Dumfries op de wagen. Een transfer naar de Premier League is ook nog altijd een reëele optie voor de geboren Rotterdammer. Everton toonde in een eerder stadium al belangstelling. Vanuit Liverpool zal technisch manager Marcel Brands de strijd om Dumfries niet zomaar laten winnen door de concurrentie uit Italië.

De 25-jarige Dumfries heeft er drie seizoenen op zitten bij PSV, waar hij inmiddels aanvoerder is. Zijn contract loopt over twee jaar af en de Eindhovenaren hebben in de persoon van Phillipp Mwene (FSV Mainz) al een opvolger aangetrokken. Dumfries speelde eerder bij Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. Hij droeg twintig keer het shirt van Oranje.

gerelateerd