Frankrijk doorstaat Duitse storm en slaat eerste slag in groep F

15 juni 2021, 22:59   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 23:07

Topfavoriet Frankrijk heeft dinsdagavond in München de eerste slag geslagen in de groep des doods. In het hol van de leeuw slaagden Les Bleus erin om stand te houden tegen de Duitse druk en de 1-0 tussenstand over de streep te trekken. Het was nota bene de uitstekend spelende Mats Hummels die met een eigen doelpunt de Fransen de zege bezorgde. 

Sinds de groepen voor het EK zijn ingedeeld, werd er door iedereen uitgekeken naar dit duel. De twee meest recente wereldkampioenen tegen elkaar, die van 2014 en 2018. En dat als openingsduel van de groep, waar Portugal zich ook nog bevond. Dat moest smullen geblazen worden, want deze toplanden moesten er gelijk staan om uitzicht te houden op de knock-outfase. Duitsland deed dat in de verwachte 3-4-3 formatie, terwijl Frankrijk 4-4-2 speelde met Antoine Griezmann achter Kylian Mbappé en Karim Benzema.

Beide landen beseften heel goed wat de belangen waren van dit duel en tastten de eerste paar minuten af. Duitsland nam daarbij iets meer het initiatief, wetende dat dat ook van de eigen fans in München werd verwacht. Zij waren gekomen om Duitsland aan te moedigen en voorbij de groepsfase te helpen, wat op het WK van 2018 niet was gelukt. Toen gingen onze oosterburen ten onder tegen Mexico en Zuid-Korea.

Waar de eerste helft zo nu en dan meer op een schaakspel leek dan op een spektakelstuk, was dat in de tweede helft anders. Zoals we Frankrijk kennen, hing het achterover en liet het de bal aan de tegenstander. Maar Duitsland ging daar steeds betere dingen mee doen. Het was niet meer zo dat Duitsland de bal mocht hebben; het nam echt het heft in handen. Dat leidde al snel tot twee kansen: Serge Gnabry volleerde net over en Toni Kroos schoot tegen Robin Gosens op, die na een botsing met Benjamin Pavard vlak voor de lijn was komen te liggen.

De grensrechter stak zijn vlag niet de lucht in toen Benzema vlak voor tijd de 2-0 leek te maken op aangeven van Mbappé. Iedereen dacht aan dat het duel beslist was, maar de VAR besloot anders. Die zag dat Mbappé buitenspel stond. Zo hield Duitsland hoop op een gelijkspel, waar het al de hele tweede helft voor vocht. Aan die aanvalsdrang lag het niet, maar wel aan de kansen. Die waren er nauwelijks, waardoor Frankrijk toch relatief eenvoudig stand hield. Het trok daarmee de 1-0 over de streep, en sloeg in de loodzware groep de eerste grote slag.

Man of the match: Paul Pogba

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen