Ronaldo verkozen tot Man of the Match na recordavond

Ronaldo verkozen tot Man of the Match na recordavond

15 juni 2021 – Cristiano Ronaldo werd na de zege van Portugal op Hongarije gekroond tot Man of the Match. Hoewel hij niet zijn allerbeste wedstrijd speelde, was zijn uitverkiezing toch niet vreemd. Ronaldo was goed voor twee van de drie treffers en schreef bovendien geschiedenis.

Ronaldo vestigde in Boedapest namelijk twee records. De eerste daarvan had de Portugese sterspeler al binnen op het moment dat hij het veld opstapte. Daarmee was hij namelijk de eerste speler ooit die op vijf verschillende EK's in actie kwam. Ronaldo maakte zijn EK-debuut in 2004 en was sindsdien op iedere editie aanwezig.

Het tweede record vereiste iets meer: Ronaldo had ten minste één doelpunt nodig om een record van Michel Platini uit de boeken te schieten. Beide spelers hadden tot vandaag namelijk negen EK-doelpunten achter hun naam staan. Het duurde even voor Portugal tot scoren kwam, maar na de late openingstreffer kwam ook Ronaldo zelf tot nog twee doelpunten. Daarmee staat de teller dus op elf en staat hij in zijn eentje bovenaan.

Lees ook: Portugal boekt moeizame eerste overwinning in Poule des Doods

gerelateerd