Dit zijn de sterrenensembles van Frankrijk en Duitsland

15 juni 2021, 20:37

Vanavond staat de eerste echte topper van dit EK op het programma, die tussen Frankrijk en Duitsland. Wie twijfelt aan de sterkte van beide elftallen hoeft alleen maar een blik te werpen op de 22 namen op het wedstrijdformulier. Beide ploegen treden aan met een groot aantal absolute wereldtoppers.

Daarbij is Karim Benzema een van de meest opvallende namen. De spits speelde door de bekende sekstape-affaire sinds 2015 geen interland meer, maar maakt vandaag zijn rentree op een eindtoernooi. Dat doet hij in een voorhoede van wereldklasse, aangevuld door toptalent Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. N'Golo Kanté, die dit seizoen onder meer opviel door zijn prestaties in de door zijn Chelsea gewonnen Champions League, staat op het middenveld met Paul Pogba en Adrien Rabiot. 

Benzema is overigens niet de enige die vandaag zijn rentree op een landentoernooi maakt. Duits bondscoach Joachim Löw sloot Mats Hummels en Thomas Müller weer in de armen en beide spelers staan dan ook aan de aftrap tegen Frankrijk. Ook Duitsland beschikt met Kai Havertz en Antonio Rüdiger over twee Champions League-winnaars, terwijl ook andere toppers als Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Joshua Kimmich en Serge Gnabry aan de aftrap staan. Voormalig Eredivisie-speler Robin Gosens zorgt voor het Nederlandse tintje aan deze kraker.

Frankrijk en Duitsland zijn de laatste ploegen die nog aan het EK moeten beginnen en trappen vanavond om 21.00 uur af. Eerder op de avond wist Portugal, de grootste concurrent van de toplanden in groep F, ternauwernood te winnen van Hongarije. Het werd 0-3, maar het net werd pas laat in de wedstrijd gevonden. 

Opstellingen:

Frankrijk: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez; Rabiot, Kanté, Pogba; Griezmann; Benzema, Mbappé

Duitsland: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens; Havertz, Gnabry, Müller

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen